kolmapäev, 7. aprill 2010

Rummihõnguline moonikook beseega


Vahest head asjad justkui sünnivad iseenesest. Mitmete asjade kokkulangevusest või soodsast täheseisust- ei tea. Kõik sai alguse hommikul kell 10, kui pisike jõnglane oma esimest und läks tegema ja mina kööki. Mulle jäid mooniseemned silma, olin need ostnud mõned päevad tagasi, et lihtsalt mingile küpsetisele lisada. Edasi märkasin toorjuustu pakikest ja meenus üks hea mooniseemnesegu Tuuli toidublogist. Otsisin selle üles, revideerisin külmkapi sisu ning nii areneski asjade kulg juba omasoodu. Kokku tuli äraütlemata hea kook. Nagu ma alguses mainisin sünnivad head asjad ootamatult, nii minuga juhtuski, kell 10 sündis idee, kell 11 oli idee teostatud ja kell 12 olin täiesti juhuslikult külas, kaasas omatehtud imemaitsev rummihõnguline moonikook beseega.

Retsept:

Põhi:
100 g võid
2,5 dl nisujahu
2 spl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl vett

Mooniseemnetäidis:
100 g mooniseemneid
200 g toorjuustu
1 dl suhkrut
2 munakollast
1 väike pudel Ruf`i rummiessentsi
1 spl kartulitärklist
1 tl riivitud sidrunikoort

Sidrunikiht:
sidrunivõiet Lemon curdi (mul oli sügavkülmas täpselt nõnda palju, et määrida põhjale üks kiht)

Besee:
2 munavalget
0,75 dl suhkrut

Põhja valmistamiseks sega pehme või käsitsi ülejäänud ainetega. Voodera 24 cm läbimõõduga vorm tainaga, vooderdades ka vormi seinad 2-3 cm kõrguselt. Torka kahvliga augukesed. Aseta külmikusse tahenema, kuni valmistad mooniseemnesegu. Tõsta sügavkülmast välja sidrunivõie lemon curd.
Mooniseemnesegu jaoks klopi lahti munad, lisa toorjuust, mooniseemned, suhkur, rummiessents. Sega ühtlaseks massiks. Lisa kartulitärklis ja sidrunikoor ning sega veelkord.
Küpseta põhja 175 kraadises ahjus 10 minutit. Eelküpsetatud põhjale määri sidrunivõiet ja vala peale mooniseemnesegu. Küpseta taas 10 minutit. Samal ajal valmista besee, mikserdades munavalge tugevaks vahuks, lisades järk-järgult suhkrut. Kata kook beseekihiga ja küpseta veel 150 kraadises ahjus u 10 minutit.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar