laupäev, 20. veebruar 2010

Sidrunikreem (Lemon curd)


Viimasel ajal jääb pidevalt silm pidama magustoidu retseptidel, mis nõuavad sidruni kasutamist. Põnev tundus sidrunikreem ehk lemon curd. Kasutasin retsepti, mis asub siin.
Retsept:
75 g magedat võid
150 g suhkrut
3 muna
1 dl värsket pressitud mahla
1 spl riivitud sidrunikoort

Mikserda pehmet võid suhkruga umbes 2 minutit. Lisa ükshaaval munad. Iga muna lisamise järel mikserda segu ühtlaseks, lisa sidrunimahl ning vala segu paksupõhjalisse potti. Kuumuta pidevalt segades 15 minutit. Ära keema lase! Kuumutamise lõpus lisa sirunikoor ning vala võie purki. Kaaneta ja pane külmkappi. Külmkapis säilib 1 nädal, sügavkülmas 2 kuud. (Kuna ma ei olnud kindel, millal ma seda kreemi kuskil kasutan, panin sügavkülma)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar