reede, 26. veebruar 2010

Leivasupp/leivakreem


Olen hetkel lihtsa ja kodumaise toidu lainel. Leivasupp, mis pigem vääriks leivakreemi nime, on täiesti unustuste hõlma vajunud. Olen oma iseseisva elu jooksul seda võibolla kolm korda teinud. Vähe küll! Nüüd, kus leivatordist jäid koorikud alles ja leidus veel kodus leiba olema, saigi teoks see mõnus supp/kreem. Otsisin kodusolevatest raamatutest retsepti. Ainus, kus leivasupi leidsin oli "Pereköögi kokaraamat". Selles retseptis oli kasutatud kaneelikoort, nelki, haput mahla jne, tundus kuidagi võõrastav. Lasin loovusel lennata ja natuke spikerdasin ning kokkuvõtteks sündis täitsa hää retsept.

Retsept:
250 g leiba
1 l vett
60 g rosinaid
60 g suhkrut
1 tl kaneeli
1,5 sl sidrunimahla (värskelt pressitud)

serveerimiseks: hapukoort või piima


Tükelda leib ja leota 1 liitris vees 15 minutit. Pane leib koos leotusveega tulele ning keeda kuni 10 minutit aegajalt segades. Hõõru saadud mass läbi sõela. Lisa rosinad, sidrunimahl, suhkur ja kaneel ning lase uuest keema tõusta. Lase jahtuda. Serveeri jahtununa hapukoore või piimaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar