reede, 19. veebruar 2010

Hasselbacki kartulid ja peeditšipsid

Rootsi päritoluga efektseid kartuleid nimetatakse Hasselbacki kartuliteks. Olen neid viimasel ajal mitmeid kordi teinud, just seetõttu, et õhukesteks viiludeks lõigatuna saavad nad kiiresti valmis. Peeditšipsid kõlavad uhkelt ja näevad võrratud välja, kuid on oma olemuselt äärmiselt lihtsad. Tšipside idee leidsin ajakirjast Toit&Trend. Liha peab ju ka laual olema, seekord sea kaelakarbonaad.


Hasselbacki kartulid:
10 kartulit
soola, pipart
ürdisegu
tilli
oliivõli

Kartulid koorida ja lõigata pooleks. Poolikud kartulid panna supilusika sisse ja lõigata õhukesteks viiludeks nii, et alt jäävad viilud kokku. (Supilusikas toimib piirajana, et viilud alt jääksid kokku). Kartulid asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, avad ülespoole. Kartulid määrida pealt õli-soola-pipra seguga. Raputada peale kergelt ürdisegu. Küpsetada 200 kraadises ahjus küpseks u 15-20 minutit.

Peeditšipsid:
Toores peet
oliivõli
sool

Toores peet koorida ja lõigata õhukesed viilud. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda peale õli ja maitsesta soolaga. Küpseta 10-15 minutit 100 kraadises ahjus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar