Retsept mugandustega veebruari Oma Maitsest. Selle pärmitaina järgi tehtud kuklid olid äärmiselt pehmed ja õhulised. Kuklid meenutasid lapsepõlves saadud saiakesi kohalikust sööklast. On väärt retsept, et see meelde jätta. Traditsioonide kohaselt süüakse vastlakukleid vahukoorega. (Pildil vastlakukkel kohupiimakreemiga, sest vahukoor mulle endale ei maitse).
Tainas:
2,5 dl käesooja piima
25 g pärmi
0,5 tl soola
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 munakollane
500 g jahu (Sunnuntai)
100 g pehmet võid
Täidis:
12 tl pohlamoosi
4 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
määrimiseks muna
kaunistamiseks tuhksuhkrut
2,5 dl käesooja piima
25 g pärmi
0,5 tl soola
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 munakollane
500 g jahu (Sunnuntai)
100 g pehmet võid
Täidis:
12 tl pohlamoosi
4 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
määrimiseks muna
kaunistamiseks tuhksuhkrut
Sega pärm suhkruga, lase pärmil sulada. Lisa vähehaaval käesoe piim, sool, toasoe munakollane ja jahu. Sega/sõtku ühtlaseks tainaks, lisa pehme või ning sõtku paar minutit. (Mina sõtkun tainast nö venitades ja voltides, mitte tampides). Kui tainas on kausi ja käte küljest lahti löönud, siis kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida. Umbes 30-40 minuti pärast, kui tainas on kahekordistunud vajuta alla ja vooli tainast pikk vorst. Lõika võrdseteks osadeks ja vormi neist ümmargused kuklid. Pintselda pealt lahtiklopitud toasooja munaga ja lase küpsetuspaberiga kaetud plaadil kerkida umbes 10 minutit. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Jahutatud kuklidelt lõika katus pealt. Tõsta lusikaga pohlamoosi ja vahustatud vahukoort. Aseta mütsike pähe ning sõelu peale tuhksuhkrut. Antud retseptikogusest saab 12 kuklit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar