esmaspäev, 22. veebruar 2010

Osso bucco

Seda itaalia vasikalihahautist olen tahtnud juba mitmete nädalate vältel proovida. Mul ei õnnestunud kuidagi vasika koodilõike leida. Käisin mitmeid kordi Nõmme turul otsimas ning lõpuks kandis mu käik ka vilja. Nüüd nägin ka Stockmannis ilusaid Osso bucco nimelisi koodilõike, mis nägid palju palju paremad välja, kui need turu omad. See pajaroog oli tõeliselt hea ning suurepärane vaheldus tavapärasele sea-, kana- ja metsloomalihale. Internetis on palju erinevaid valmistamisviise/retsepte. Mina tegin nii nagu alljärgnevalt kirja on pandud.
Retsept:
3-4 vasika koodilõiku
400 g purustatud tomateid
4 küüslauguküünt
1 sibul
soola, pipart, suhkrut
1 pokaal valget veini
jahu (paneerimiseks)
õli


Paneeri koodilõigud soola ja pipraga maitsestatud jahus ja prae kuumas õlis. Haudepotis kuumuta sibul klaasjaks, lisa vein ja purustatud tomatid, mis on maitsestatud soola, pipra, suhkru ja hakitud küüslauguga. Tõsta liha haudepotti ja lase haududa u 1 tund või kuni liha on pehme. (Hautasin gaasipliidil).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar