esmaspäev, 12. aprill 2010

Klassikaline kamaraga seapraad


Lapsepõlvekodust kaasa saadud klassik. Ema teeb tänaseni just seda ahjuliha igaks tähtpäevaks. Kui nüüd täpsemalt järgi mõelda, siis minu sünnipäevaks ei ole ta seda kunagi teinud - mõistagi on südasuvel isu millegi palju kergema järele ja pealegi on siis grillimise kõrghooaeg.

Retsept:
1,5 kg kamaraga seaseljatükki
soola
pipart
Põltsamaa sinep

Lõika kamar ja kamara all olev pekikiht terava noaga ruudustikuks. Määri liha soola, pipra ja sinepiga. Ära unusta ruudustiku vahesid maitsestada! Pane liha kõrgemate äärtega ahjuvormi kamara pool ülesse. Lisa põhja veidi vett, mis aurustades liha mahlasena hoiab. Küpseta 175 kraadises ahjus 1,5 tundi. Aegajalt pööra liha külgi, et kõikjalt pruunistuks. Kasta liha vormis oleva vedelikuga. Kui kõikjalt on pruunistunud, siis kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta liha pehmeks. Enne serveerimist hoia liha fooliumi all, siis muutub praad mahlasemaks. (Küpsetuaega arvesta 1h=1kg liha)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar