teisipäev, 20. aprill 2010

Juustutäidisega kanafileed


... nii lihtne ja nii maitsev, lihtsalt nõuab ülestähendamist. Muidu tuimaks jääva kanafilee täiustamiseks kasutasin siin Raclette juustu ja Serrano sinki. Nimetatud juustust on juttu olnud siin postituses. Serrano sink on kuulus hispaania sink, mida valmistatakse järgnevalt: sink (terve kints) hõõrutakse meresoolaga ning hoitakse algselt madalal temperatuuril ja väga niiskes keskkonnas. Edasi jääb sink soolduma 7-16 kuuks, temperatuuri tõstetakse ja õhuniiskust langetatakse. Sool stabiliseerib lihavalgud, samas väljutab vee. Sellist õhukäes kuivatatud sinki serveeritakse paberõhukeseks viilutatuna. Sink on tumepunase värvusega ja seda ilma nitritita, mida meil siin uhkesti lisatakse, et sinkidel oleks meeliköitev värvus.

Retsept:

4 kanafileed
4 viilu Raclette juustu
4 viilu Serrano sinki
4 värsket basiiliku lehte
kuivatatud basiilikut
soola, pipart
õli

Aseta kanafilee toidukile vahele ja tambi lamedaks. (Toidukile idee seisneb selles, et õrn filee ei haakuks lõikelaua ega haamri külge.) Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud basiilikuga. Murra filee kokku nö taskuks, pannes vahele 1 basiiliku leht ja viil juustu. Peale vajuta viil sinki. Prae esmalt kuumutatud õliga pannil ilma singita poolt umbes 5 min ja siis singiga poolt samuti umbes 5 minutit.
Idee eest tänusõnad nami-namile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar