pühapäev, 4. aprill 2010

Heeringaparfee


See igati mõnus, külm, kreemine isutekitaja ilutses meil pühadelaual. Hea soolane ja rammus suutäis;) Retsept pärineb Nami-nami retseptivaramust ning on ilmunud ka kunagi Pereköögis. Tegin poole kogusega ja sain 6 portsjonit ning lisaks veel see osa, mis kausist otse maitsmiseks kulus;). Kasutasin silikoonvormi.


Retsept:
250 g õrnsoolatud heeringafileed
1sibul
1 dl 35% rõõska koort
125 g 20% hapukoort
2 marineeritud kurki
0,5 sl želatiini
hakitud tilli


Haki heeringafilee ja lisa hapukoor, püreesta saumikseriga, lisa hakitud till ning väikesteks kuubikuteks lõigatud kurk ja sibul. Vahusta rõõsk koor ning lisa segule. Paisuta želatiin väheses külmas vees u 5 min ning kuumuta nõrgal tulel. Lase hetk jahtuda ja lisa segule. Vala segu vormidesse ja aseta sügavkülma 6-12 tunniks. Umbes 20-30 minutit enne serveerimist tõsta parfee sügavkülmast välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar