esmaspäev, 12. aprill 2010

Pasta carbonara, see kreemine


Pasta carbonara, tõlkes „söekaevuri pasta“ on tuntud Itaalia pastaroog peekoni, muna ja parmesaniga. Räägitakse, et pärast Teist maailmasõda, kui USA sõdurid veel Itaalias olid, kostitati neid nimetatud pastaroaga. Sõduritele roog maitses ja võtsid retsepti koju kaasa ning lisasid retseptile koort. Just see koorega variant on tänaseks väga levinud. Itaalia algupärases pasta carbonara retseptis koort ei kasutatud. Kõikvõimalikes uutes variatsioonides kasutatakse värvi lisamiseks erinevaid köögivilju või seeni.

Retsept:
400 g kvaliteetset pastat

Kaste:
2-3 munakollast
150 ml rõõska koort
1 sidrun
100 g peekonit
musta pipart
soola

Serveerimiseks:
parmesani


Aseta soolaga maitsestatud keevasse vette pasta. Keeda pakendil oleva juhendi järgi al dente. Samal ajal lõika peekon ribadeks, prae pannil krõbedaks. Sega kausis munakollased, koor, must pipar, sool, riivitud sidrunikoor ja pool peekonist. Kurna pasta ja aseta eelsoojendatud serveerimiskaussi, vala kuumale pastale muna-koore segu, sega ning puista peale pooled peekoniribad ja puista üle parmesaniga.

1 kommentaar: