kolmapäev, 21. aprill 2010

Hakk-kotletid ja pildile püütud kevad


See on kõigile teada, et parimad toidud sünnivad kvaliteetsest toorainest. Poest hakkliha ostes ei tea ju kunagi, millised lihatükid hakklihaks on tehtud. Kõige lihavamaid lihatükke nad kindlasti sinna ei pane, aga kas ja kui palju igasuguseid jääkprodukte – ei tea. Üks asi on küll selgemast selgem, et poe hakklihast tehtud hakk-kotletist võib leida krõmpsuvaid tükikesi liigagi sageli. Mulle on see õnn osaks saanud, et kui jahihooaeg käes, siis saan valida ulukilihatükid, millest ise elektrilise hakklihamasinaga saan kerge vaevaga teha ühe kvaliteetse lihava hakkliha. Et igal ajal oleks head liha käepärast võtta, siis panen paraja suurusega lihatükid ja hakklihaportsud sügavkülma. Nii ma siis seekordki tõstsin eelmisel õhtul liha külmikusse, mis järgmiseks päevaks kenasti sulanud oli. Ulukilihast hakk-kotlettide tegemiseks mul ei ole kindlat retsepti, teen neid alati tunde järgi. Panen siia kirja need toidu- ja maitseained, mida alati kasutan.

Vaja läheb:

uluki hakkliha
soola
musta pipart
muskaatpähklit
sibulat
muna
riivsaia
õli

Maitsesta hakkliha soola, jahvatatud pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Haki sibul hästi peeneks või lase hakkliha valmistamise ajal läbi hakklihamasina. Lisa segule muna ja riivsai. Sega käega ühtlaseks massiks. Vooli ühesuurused pallikesed ja vajuta käega kergelt lamedaks. Prae kotlette mõlemalt poolt u 3-4 minutit.

Kaua oodatud kevad on lõpuks täies hoos. Püüdsin seda mõnusat kevade nautimist ka pildile püüda. Siin väike osa sellest.

Piltidel:
Väikemees ammutab künnapuult energiat, tervislikkusest pulbitsev kasemahl, imearmas udusulgi meenutav sarapuu emasõis ning taamal urbadena isasõied, sinilill.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar