neljapäev, 18. märts 2010

Porgandikeeks


Ma ei tea kedagi, kellele minu tehtud porgandikeeks ei maitse nagu A. Arro ei tea kedagi, kellele tema lasanje ei maitseks;) See keeks ei ole mu enda leiutis, retsept ilmus kunagi Pereköögi lehes. Tahaks öelda, et aasta siis oli 95, aga vist ikkagi 97. Olen seda teinud tänaseks oi oi kui palju kordi ja tõsiselt, see maitseb kõigile, eriti lastele. Nii tore on näha, kuidas neil läheb silm särama, kui keeksi idee jutuks tuleb.
Keeksi tegemisel kasutan 24cm läbimõõduga ümmargust vormi.

Retsept:
2 muna
1 dl suhkrut (originaalis 2dl)
4 dl riivitud porgandeid
2,5 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl kaneeli
1 sl õli (originaalis 1tl)

glasuur:
30 g võid
50 g naturaalset Merevaikku
u 75 g tuhksuhkrut (originaalis 125 g)


Vahusta muna suhkruga, lisa riivitud porgandid ja küpsetuspulbri ning maitseainetega segatud jahu. Viimasena lisa õli. Tainas tuleb hästi tihke. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta eelkuumutatud 180 kraadises ahjus umbes 12 minutit. Valmis keeks kummuta serveerimisalusele jahtuma. Glasuurained sulata ja keeda tasasel tulel pidevalt segades paar minutit. Jahtunud keeksile vala glasuur peale.


Riivitud pogandeid mõõtes ei tohi neid suruda, sest suurema porgandikogusega keeks ei kerki.

1 kommentaar:

  1. Sain hiljuti maitsta üht väga head porgandi kooki. See ajendas neti avarustest otsima erinevaid kooke porgandist ja nii ma selle Gea porgandikeeksi leidsingi :) Aitäh Gea selle imelise koogi eest ja nüüd ka retsepti eest.
    Ave

    VastaKustuta