laupäev, 27. märts 2010

Mungoa idandid


Viimastel kuudel on ajakirjanduses palju reklaamitud uusi tooteid - idandamisnõusid, mille abil saab kerge vaevaga muuta oma toidulaua tervislikumaks. (Öko)poodidesse on jõudnud hulgalislt erinevaid seemneid, mida toiduks idandada. Tegin algust populaarseima - mungoa oaga. Ma ei ole veel endale hankinud spetsiaalset idandamisnõud, olen saanud väga edukalt hakkama ka tavalise klaaspurgiga. Olgu ka siinkohal mainitud, et munguba sisaldab A, B1, B2, B3, B12, C vitamiini ja rohkelt rauda, kaaliumit, kaltsiumit, magneesiumit ja fosforit. Maitselt meenutavad ühekorraga nii pähklit kui ka herneid. Ideaalne lisand kõikvõimalikes salatites ja lastele meeldib neid niisma nosida.

0,5 dl mungube
1,5 dl vett

Lase ubadel üleöö vees seista. Järgmisel hommikul pese ja nõruta. Märjad oad jäta purki, kaaneks pane köögipaber, keera purk tagurpidi, aseta taldrikule ja pane kappi (pimedasse) seisma. Pese/loputa ube päevas umbes 2 korda. Järgmise päeva õhtuks on oad kasutamiskõlbulikud. Säilita külmkapis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar