esmaspäev, 1. märts 2010

Baozi ehk aurusai

Pilt internetist

Kui mina tahan midagi head, siis selleks on tass kohvi ja tükk šokolaadi või tass teed küpsisega. Olen oma peres selles suhtes erand, sest teised mõistavad "midagi head" all hoopis kas praemuna, marineeritud kõrvitsat või pelmeene. Neid viimaseid tahetakse tihti. Sel korral ei keetnud ega praadinud pelmeene vaid läksin riski peale välja ja tegin aurusaiu ehk baozisid. Väljanägemine peaks neil olema atraktiivsem (võrdlusmoment on piltidel näha;)). Nüüd tagantjärele avastasin, et YouTube`s on mitmeid õpetusvideosid, kuidas õigesti rullida ja neid nö kokku sõrmitseda. See on see tagantjärele tarkus! Maitselt olid pelmeenisõbra ja vähem pelmeenisõbra arvates väga head. Tasus riskida!
Taina tegin perenaine.ee eeskujul, täidis on omalooming.
Retsept:
3,5 dl nisujahu (Sunnuntai)
0,5 pk (6g) kuivpärmi
1 dl käesooja vett (u 40 kraadist)
0,5 tl soola

Täidis:
sibulat
küüslauku
hakkliha
soola
pipart
veiselihamaitseainet
riivjuustu

Täidise tegemiseks kuumuta hakitud sibul klaasjaks, lisa hakitud küüslauk ja hakkliha, prae. Maitsesta soola, pipraga ning meelepäraste maitseainetega.


Sega esialgu 3 dl jahu pärmiga ja vala vähehaaval vett, lisa sool. Sõtku u 5 min kuni tainas lööb käte küljest lahti. Pane tainapall kaussi, kausile köögirätik peale ja aseta sooja kohta 1 tunniks kerkima. Sõtku uuesti tainas läbi ja vajadusel lisa jahu. Vooli tainast vorst ja lõika ühtlasteks viiludeks. Puista tööpinnale jahu ja rulli saadud tükid ümmarguseks. Ringi keskele pane täidis (hakklihasegu ja riivjuust) ning sõrmitse pealt kokku (vt youtubest, kuidas seda on parim teha). Aseta saiad aurupotti, mis on kaetud küpsetuspaberiga, millesse on torgatud õhuaugud. Pane veepott tulele ja kui vesi on kuum, siis aseta aurupott vee kohale. Umbes 20-25 minuti pärast on valmis serveerimiseks. Serveeri sojakastmega.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar