esmaspäev, 29. märts 2010

Jalgpallitort




Meie pere ja tutvusringkonna sünnipäevade kõrghooaeg hakkab läbi saama. Sai see alguse jaanuari keskel ja nüüd aprilli algusega saab see otsa. Neid pidusid on olnud 20 ringis - tõeline maraton;) Seega on saanud rohkem kooke, torte ja muid maiustusi küpsetada kui seda tavaliselt teen. Viimane sünnipäevapidu oli 10 aastaseks saava jalkafänni oma, nii saigi talle ühe kingituse osana viia jalgpallitort. Tort iseenesest oli martsipani kattega šarlott.


Retsept:

Rullbiskviit:
5 muna
5 sl suhkrut
3 sl jahu
2 sl kartulitärklist
250 g vaarika toormoosi


Täidis:
2 dl 30% koort
450 g vanilli kohupiimakreemi
suhkrut
8 želatiinilehte

Kate:
200 g martsipani
8 söetabletti


Biskviidi valmistamiseks vahusta eraldi munavalged munakollastest. Munavalgetele lisa vahustamise käigus 3 sl suhkrut, munakollastele 2 sl suhkrut. Vahustatud munakollastele sõelu juurde jahu ja tärklis, sega. Lõpus sega ettevaatlikult munavalge -kollasele ja küpseta küpsetuspaberiga kaetud plaadil 200-kraadises ahjus u 6 minutit. Keera biskviit koos küpsetuspaberiga rulli ja jäta jahtuma. Jahtunud rull keera lahti, määri peale moos ja keera ilma paberita uuesti rulli, lõika ühtlasteks viiludeks.


Täidise valmistamiseks leota želatiinilehti 5 min külmas vees, samal ajal vahusta vahukoor, maitsesta suhkruga. Vahustatud koor sega kohupiimakreemiga. Enne segu valamist vormi lisa ka paisutatud ja sulatatud želatiin.


Kata ümmargune vorm/kauss toidukilega, vooderda rullbiskviidiviiludega. Vala peale täidis ning kata taas rullbiskviidiviiludega. Jäta külmkappi tarretuma, selleks kulub u 4h.


Katte valmistamisks rulli 150 g martsipani ümmarguseks kettaks. Tarretunud šarlott kummuta serveerimisalusele ja kata kergelt vajutades rullitud martsipaniga. Lõika alläär ühtlaseks. Purusta söetabletid, sõelu läbi peene sõela ja mudi 50 g martsipani sisse. Rulli must martsipan ning lõika sellest jalgpallimustri jaoks viisnurgad. Vajuta need pallile.


5 kommentaari:

  1. Vahva! Mu õepoegadele meeldiks selline väga :)

    VastaKustuta
  2. Kindlasti meeldiks. See meeldis ja maitses ka täiskasvanutele:)

    VastaKustuta
  3. see on sul ikka tõeliselt lahe tort!
    peaks jalka MM finaaliks ka tegema;)

    VastaKustuta
  4. Otsisin minagi netiavarustest jalgpallitordi teemat ja see leid on võrratu! Väga tubli ja täna on tulemas koopia :)

    VastaKustuta
  5. Kas martsipaniga kooki annab külmkapis üleöö hoida või hakkab sulama?

    VastaKustuta