reede, 28. mai 2010

Sidrunivaht


Antud dessert pakatab sidruni puhtast värskest maitsest. Sidrun on köögis asendamatu. Oma puhta, selge ja värske maitse poolest sobib ta nii kala- ja mereandide maitsestamisel, ideaalselt sobib erinevate kastmete valmistamisel, suppidesse, lihahautistesse ja kõikvõimalikesse magustoitudesse ja kookidesse.

Retseptid olemas nami-namis ja selles vanas kokaraamatus, mille kaasi pole enam ammu olemas ja mille pealkiri on teadmata.



Munavalgetest saab teha näiteks Valeri küpsiseid või võib neid Pavlova jaoks sügavkülmutada.

Retsept

4 lehte želatiini
vett
2 munakollast
0,75-1 dl suhkrut
1 sidrun (mahl ja riivitud koor)
2,5 dl 35% rõõska koort

Želatiinilehed leota külmas vees. Vahusta munakollased suhkruga, lisa pressitud sidrunimahl ja riivitud koore kollane osa. Pigista želatiinilehtedest liigne vesi välja ja lahusta väheses kuumas vees. Lisa peene joana munasegule. Vahusta rõõsk koor ja sega munavahu hulka. Vala vaht magustoidupokaalidesse ja pane külmikusse tarretuma.
Antud kogusest saab 4 magustoidupokaali. Võib kasutada ka vahustatud munavalget, jättes teised kogused samaks, siis saab 6 magustoidupokaali.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar