neljapäev, 20. mai 2010

Karulauk salatis ja pikkpoisis

Neile, kes elavad Ida-, Lõuna- ja kesk-Eestis on karulauk tõenäoliselt tundamatu, sest kasvab see palju kiidetud kevadekuulutaja peamiselt Põhja- ja Lääne-Eestis. Karulauk on küüslauguse maitsega ja sobib ideaalselt toorsalatitesse ja lihatoitudesse.


Salat karulauguga:




8 kirsstomatit
8 redist
1/2 kurki
kimp karulauku (u 50 g)
soola

kaste:
1 tl mett
1 tl valget veiniäädikat
3 tl oliivõli

Poolita või lõika 4-ks kirsstomatid ja redised, viiluta kurk ja karulaugulehed. Puista väheke soola. Kastmeks sega mesi, äädikas ja õli. Vala salatile ja sega.




Kalkuni hakklihast pikkpoiss:




450 g kalkuni hakkliha
1 muna
soola
pipart
vürtsköömenit
2 sl riivsaia
50 g karulauku

Sega omavahel koostisained, vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pikkpoiss ja küpseta 200 kraadises ahjus küpseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar