teisipäev, 4. mai 2010

Jõhvikakattega toorjuustutort


Toorjuustutort on väga tänuväärne leiutis. Saab ju seda teha isegi paar päeva enne serveerimist valmis. Tavaliselt, kui on mingi üritus, siis on askeldamist tavaolukorrast rohkem ja on hea, kui nii tähtsa asja nagu tordi saab juba eelnevalt valmis teha. Idee seisneb selles, et toorjuustutort seistes muutub nö mahlasemaks ja maitsetel on aega ühtlustuda. Olen toorjuustutortidele teinud erinevate maitsetega katted peale, seekord naturaalsest/kodusest jõhvikamahlast. Tort sai tehtud töökaaslasele sünnipäevaks. Palju õnne Sulle veelkord!

Retsept:

Põhi:
100 g Digestive küpsiseid
50 g võid

I täidise kiht:
500 g toorjuustu (Farmi, Philadelphia)
2 muna
1 dl suhkrut

II täidise kiht:
250 g 20% hapukoort
1/4 dl suhkrut

Kate:
3 dl lahjendatud naturaalset 100% jõhvikamahla
1 sl suhkrut
2-3 lehte želatiini

Purusta küpsised ja sega pehme võiga. Määri segu 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele. Küpseta 200 kraadises ahjus 5 minutit. Samal ajal vahusta suhkruga toasoojad munad ja lisa toasoe toorjuust, vahusta ühtlaseks massiks. Vala põhjale ja küpseta 25-30 minutit. Sega II täidise kihi jaoks hapukoor suhkruga ja vala ahjus olnud tordile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta kook täielikult maha ning vähemalt 5 tundi enne serveerimist valmista kate. Paisuta väheses külmas vees 5 minutit želatiinilehti. Kuumuta mahl ning sega hulka paisunud ja välja väänatud želatiinilehed. Vala mahlasegu jahtunud koogile. Soovi korral kaunista vahetult enne serveerimist martsipanikujukestega. (Meeles tuleks pidada, et kujukesed sulavad külmkapis, seega tuleks kaunistada nendega enne serveerimist.)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar