kolmapäev, 19. mai 2010

Mustikaga kama

Kama hooaeg on alanud! Kama seostub alati sooja suvega ja praegused ilmad just seda sooja suve meenutavadki. Kuidagi on nii kujunenud, et lisaks soojale suvele meenub kama ka EV sünnipäeva paiku. Sel aastalgi sai tehtud kama trühvleid, mille retsept on siin. Tegelikult on kamajahu seda väärt, et teda rohkem tarvitada. On ju teine jämejahvatusega Eesti oma toodang, mis koosneb tera- ja kaunviljadest, sisaldades rikkalikult kiudaineid, taimseid valke, süsivesikuid ja B-rühma vitamiine. Peale selle, et kamajahu ise kuulub tervislike toiduainete hulka, valmistatakse kamajooki peamiselt hapendatud piimatootega, mis rikastab meid kasuliku piimhappebakteriga. Ega küll küllale liiga tee, omalt poolt lisan kamasse ka mustikaid, mis on tuntud kõhurohi, sisaldades vitamiine C, B1, B2, PP ja mineraalaineid mangaani ja rauda.

Retsept:
5 dl keefiiri
6 tl kamajahu (kuhjaga)
6 tl suhkrut
mustikaid

Sega koostisained purustatud mustikatega või kasuta mustikamoosi. Lase valmis kamajoogil enne serveerimist 15 minutit seista, et jahu saaks paisuda ja maitsed ühtlustuda.

Mustika kama saab tänu mustikale ilusa lilla tooni, mida võib serveerimisel rõhutada tilga keefiriga. Vala kamale natuke keefiri ja joonista puutikuga meelepärane kujund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar