reede, 7. mai 2010

Parmesaniga paneeritud mango-tšilline kalkuniliha

Ausalt öeldes figureerib meie toidulaual linnulihadest kõige sagedamini kana. Harvem part või hani ja veelgi harvem kalkun. Seekord oli tahtmine sellest harvaesinevast kalkunist midagi maitsvat valmistada. Tabasin kaks kärbest ühe hoobiga- maitsev õhtusöök ja retsept, mis oli paslik retseptivõistlusele saata.



Voilaa, nüüd teatati, et olen võitnud oma retseptiga auväärse II koha ja auhinnaks 400 krooni väärtuses Rannamõisa tooteid. See, et saab nüüd kergemate roogadega suvele vastu minna on nüüd küll õige ajastus;)


Paari sõnaga sellest peaaegu, et võiduretseptist. Tegemist on tõesti maitsva toiduga. Kasutasin Felixi Special sarja mango-tšilli kastet, mis on minu lemmik olnud selle turule tulekust saadik. Väga hea on sellega üle valada kevadisi ja suviseid salateid, ideaalselt hästi sobib ka linnuliha marineerimiseks. Ja väheoluline ei ole ka tõsiasi, et kirjeldamatult hea on lõhn, mida tekitab parmesaniga paneerimine. Mmm!

Retsept:

4 viilu Rannamõisa jahutatud kalkuni kintsuliha
0,75 dl riivitud parmesani
2 dl riivsaia
3 sl hapukoort
5 sl Felixi Special sarja mango-tšilli kastet
soola
õli

Viiluta Rannamõisa jahutatud kalkuni kintsulihast neli 1,5 cm paksust lihalõiku. Riivi parmesan ja sega riivsaiaga, saadud paneeringusegu kummuta taldrikule. Sega kausis hapukoor ja Felixi Special sarja mango-tšilli kaste. Raputa lihalõikudele soola ja kasta lõigud esmalt koore-kastme segusse ja siis parmesani-riivsaia segusse. Jäta lihalõigud külmikusse 1-2 tunniks maitsestuma. Kuumuta õli grillpannil ning küpseta lihalõike keskmisel kuumusel mõlemalt poolt umbes 6 minutit või kuni soovitud küpsusastmeni. Serveeri meelepärase värske salati ja nimetatud mango-tšilli kastmega.

3 kommentaari:

  1. Palju õnne :D Kindlasti proovin järele kui ükskord mahti saan!

    VastaKustuta
  2. Kindlasti proovin, kui kodu ligidalt parmesani juustu saan

    VastaKustuta