laupäev, 31. juuli 2010

Kohupiimakreemiga sidruniline mustasõstrakook


See on kook, mille pärast käin mustasõstra põõsa juures piilumas, et kas juba ... nimelt olen juba pea 10 aaastat igal suvel korra-kaks seda kooki teinud. Väga maitsev, parajalt magus ja mahlane koogike.


Retsept:

Põhi:
1,5 dl õli
1,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl musti sõstraid
2,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Kate:
400 g kohupiimapastat
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 sl värskelt pressitud sidruni mahla
poole sidruni riivitud koor

Sega õli suhkruga ja lisa vahustades ükshaaval munad. Sega ettevaatlikult hulka mustad sõstrad. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa tainale. Vala tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtukäivasse koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures 35 minutit. Lase koogil jahtuda. Kreemi valmistamiseks sõelu tuhksuhkur kohupiima hulka. Lisa vaniljesuhkur ja sidrunist värskelt pressitud mahl ja riivitud koor. Sega ühtlaseks kreemiks ning kata kook. Lase enne serveerimist vähemalt pool tundi külmas seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar