kolmapäev, 7. juuli 2010

Kohukesed


Kohukesi ehk kohkusi nagu meie põngerjas kodus ütleb, armastab ta väga. Kahjuks enamike kohukeste koostis on kõike muud kui meeldiv. Toon siinkohal suvalise kohukese koostisnimekirja: kohupiim 44%, glasuur 20% -suhkur, hüdrogeenitud taimne rasv, alkaliseeritud kakaopulber, emulgaator letsitiin, lõhna- ja maitseained, suhkur, jõhvikamarjamoos 13% -suhkur, jõhvikad, punased sõstrad, arooniad, mustad sõstrad, ebaküdooniad, paksendaja pektiin, happesuse regulaator sidrunhape, säilitusaine- kaaliumsorbaat, taimne rasv 10%, paksendajad: ksantaankummi ja tarakummi, säilitusaine kaaliumsorbaat.
Kui seda rodu lugeda, siis tekib ju tahtmine teha kodus ise ilma lisaaineteta kohukesi. Aniitram tubli tüdruk on teinud suure töö ära kohukeste valmistamise õpetusel ja tema juhtnööridest olengi juhindunud. Kohukeste ja kohukeste vormide valmistamine nõuab küll natuke aega, aga tulemus on seda väärt.

Retsept:
200 g kohupiima
25 g toasooja võid
suhkrut

Glasuur:
100 g tumedat šokolaadi
2 tl õli

Sega vispeldades kohupiim, või ja suhkur. Sulata vesivannil šokolaad, lisa õli. Tõsta vormide põhja teelusikaga glasuuri. (Vormide tegemise õpetus siin). Glasuuri keskele tõsta kohupiimasegu (glasuur tõuseb kohupiima raskuses ka kohukese äärtele) ning määri glasuuriga kohukest pealt. Tõsta külmikusse tahenema. Kui glasuur on tahenenud, võta kohukesed ettevaatlikult vormidest välja. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar