neljapäev, 29. juuli 2010

Kesksuve toidud

Seda, et maal käies ja olles on toidusedel teine, kui linnas, on päris mitmed öelnud. Suvel maal saab kõike seda head ja värsket kraami söödud, mida kasvuhoonesse ja peenrasse on kevadel külvatud ja istutatud.

Värske kartul või ja tilliga


Keedetud koorega värsked kartulid, millele paned või tüki peale sulama, siputad peale soolahelbeid ja tilli või võtad juurde tükike heeringat, no on ikka hea küll.

Kama
Terve kannutäis kama saab hetkega otsa. Värskendav ja toitev vahepala.

Kurgivesi
Ellujäämiskursuse kohustuslik osa. Ellujäämiskursus selles mõttes, et ei ole ju varem sellist kuuma pidanud me taluma, kui sellel aastal. Ega ma ei nurise. Enne olgu kohv kange, kui lahja ja suvi kuum, kui jahe.

Porgandikotletid



Värsketest porganditest ja sibulast valmistatud porgandikotletid pakuvad head vaheldust. Lisaväärtusena jääb kotleti teost järele klaas värsket porgandimahla. Tehtud selle retsepti järgi.

Värske hapukurk
Värskest hapukurgist saab ka talvel unistatud. Sel korral panen mustasõstralehed, tilli ja tilliõisikuid sügavkülma, et saaks ka talvel värsket hapukurki ja soojast suvest unistada. Kurgile panen 1 liitri vee kohta 1 kuhjaga supilusikas soola, 1supilusikas suhkrut, mustasõstralehti ja tilli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar