pühapäev, 9. jaanuar 2011

Marjamagustoit


Ma tahan kevadet! Autoga liiklemine linna tänavatel on igapäevane stressifaktor, jala ei jõua kuigi kaugele. Päevad mööduvad viimasel ajal katuseid mööda- enam ei jaksa.

Palun mulle kevadega koos valgust saata. (Ka selle marjamagustoidu pilt kannatab valgusepuudulikkuse all. Pildi saamise lugu on ise küllalt koomilise alatooniga/vaatemänguga, tuli ronida kapi otsa, et laelambile lähemale jõuda;))

Antud magustoit meenutab natukenegi neid aegu, mil oli soe ja valguse mõttes valge....

Retsept (4-le):
1 tl võid
4 kandilist küpsist
4 sl sügavkülma marju
4 tl tärklist
3 munakollast
3 sl suhkrut
200 ml 10% rõõska koort
3 sl hapukoort

Määri väikesed ahjuvormid (ramekinid) võiga, purusta igasse vormi üks küpsis, lisa 1 sl marju, 1 sl tärklist. Klopi lahti munakollased, sega suhkru hapu-ja rõõsa koorega ning täida saadud seguga vormid 2/3 ulatuses. Küpseta 180 kraadises eelsoojendatud ahjus 20 minutit. Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.
Ei tasu heituda, et retseptis on munakollased. Munavalgeid ei pea ära viskama, need säilivad ideaalselt jääkubiku vormi panduna sügavkülmas. Meil on aga homme plaanis teha neist Valeri küpsiseid

2 kommentaari:

  1. See magustoidu pilt näeb vägagai efektne välja. Ütle, et see on kunzt ja siis pole lugu, et õiget valgust veel napib. Isuäratav on otseloomulikult see ka.
    Mis puutub moosipurkide sildistamisse, siis kirjutasin oma kajamis, et minul õnnestub see kummiliimiga. Törts paberile ja törts purgile, ajad näpuga laiali, lased pisut kuivada ja silt purgile. Minul püsivad kenasti ja pärast saab sildid suuremate valudeta kätte ka (et siis jälle uued panna).

    VastaKustuta
  2. Aitäh, lähen seda head vana klassikut otsima. Üsna tüütu on lahti tulevaid sildikesi pidevalt üle vajutada.

    VastaKustuta