esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Kohupiima-juustukook


Mida sa ikka teed, kui oled olude sunnil nelja seina vahele naelutatud. Kokkad, just nimelt. Kokkamine on nauding, kui selleks aega on, kui pead õhtul peale tööd midagi kiirelt tegema, siis võib see vägagi vastumeelseks osutuda ja lähed kiirema vastupanu teed....õnneks olen aja maha saanud võtta ja õige teeotsa taas leidnud. Tänusõnad ka juhtkonnale, kes on seda vaba aega võimaldanud:)

See kohupiima-juustukook, sulatatud juustu kook, sündis kõigest sellest, mida külmkapis pühadejärgselt leida võis. Põhjaks kasutasin järelejäänud piparkooke ja kohupiimapastale lisasin sulatatud juustu ehk Merevaiku. Peale riivisin valget šokolaadi. Tõsiselt mahlane ja hea kook sai ning väärib ülesmärkimist.

Retsept:

Põhi:
90 g piparkooke
40 g võid

Täidis:
800g rosinatega kohupiimapastat (5%)
100g sulatatud juust (Merevaik)
50 g võid
1 muna
3 sl jahu
0,5 dl suhkrut

Kate:
50 g valget šokolaadi

Purusta piparkoogid või mõned muud küpsised, sega toasoe võiga ning vajuta 24cm läbimõõduga vormi põhja ja poole sentimeetri jagu äärtele. Aseta külma tahenema. Valmista täidis. Klopi lahti muna, lisa sulatatud või, ülejäänud koostisosad ning sega ühtlaseks massiks. Vala segu külmas olnud põhjale ning küpseta 30 min 180 kraadises ahjus. Enne serveerimist riivi peale valge šokolaad. (Kuna kook valmis õhtul, siis lasin enne serveerimist üleöö seista)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar