esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Tatrasalat pomelo ja peediga


Värske, kerge ja mahlane roog. Ristisin ta salatiks:) Sobib nii hommiku-, lõuna või õhtusöögiks. Peet annab kauni värvi ja magusust, pomelo värskust, tatar tummisust ja suitsusingi ribad soolakust. Kõik need koostisained täiendavad teineteist ja sobivad hästi kokku. Pomelol on ilus paks koor ning salatit on selles hea serveerida, kuid arvestama peaks siiski, et pomelot lõigatakse värskelt lahti. Meil lõigati õhtul ja hiliseks hommikuks oli koor natuke kuivanud:(. Salati koostisainete koguseid ei pea grammise täpsusega kaaluma, seega loetlen ainult, mis ma sinna sisse panin ja nii sai hää.

Vaja:

hautatud tatart
marineeritud peeti (kodune)
pomelot
suitsusinki
majoneesi

Hauta tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks. Sega tükeldatud marineeritud peediga (võid salatisse segada ka peedivedelikku) ning lisa värske pomelo. Sega kergelt. Viiluta peale sink ja soovi korral lisa supilusikatäis majoneesi, aga otsest vajadust ei ole ja valmis ta ongi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar