laupäev, 1. jaanuar 2011

Mandariiniga porgandisupp


Jaanuar 2011 ongi nüüd kätte jõudnud. Head uut aastat kõigile!!!

Nii trööstitud nädalat ja aastavahetust ei olegi varem olnud, aga see ainult isiklikus plaanis. Aga nagu öeldakse, on igal asjal kaks poolt-hea ja halb. Hea on selle kõige halva juures see, et olen saanud aega toimetada köögis. Ei saa märkimata jätta ka toidupildistamise lisaväärtust. Igapäevaselt tööl käies ei jõuagi nagu õhtul midagi köögis korda saata ja pildistamiseks ei ole valgust ka kuskilt võtta.

Alustaks aastat millegi kergega - porgandisupiga näiteks. See supp nõuab vähe koostisaineid, on maitsev ja sobib talvepäevadesse vägagi hästi. Soojana oli ka mandariini värskust tunda, kuid jahtununa olid maitsed ühtlustunud ja mandariini maitset enam tunda ei olnud. Idee pärineb minu raamaturiiuli värskeimast kokaraamatust P. Petersoo "Nami-Nami kokaraamatust", kus kasutati apelsini. Panen kirja mugandustega retsepti. Kogus kahele-kolmele inimesele.


Retsept:
300 g porgandeid
1 sibul
1 sl võid
1 puljongikuubik (köögivilja, öko)
0,5-0,75 l vett
1 mandariin
soola
pipart
maitserohelist

Kooritud porgandid lõika ratasteks, haki sibul. Kuumuta potis või, lisa sibul ja prae tasasel tulel klaasjaks, lisa porgandid ning maitsesta vähese soolaga. Prae porgandeid sibulaga paar minutit aegajalt segades. Keeda vesi, milles lahusta puljongikuubik ning vala porganditele. Lase keema tõusta, kata pott kaanega ning hauta u 20 minutit tasasel tulel. Tõsta sibulad ja porgandid välja, püreesta ning vala leeme sisse tagasi, maitsesta veel soola ja pipraga ning pigista mandaiinist mahl, sega. Serveeri maitserohelise ja jahvatatud pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar