esmaspäev, 14. juuni 2010

Toorvorstikesed kirsstomati ja palsamiäädikaga


Kiiresti valmiv, värviküllane ja äraütlemata maitsev Itaalia-pärane ahjuroog. Kohustusliku ja parima osana näib olema ciabatta, millega saab panni põhjast tomatist, basiilikust, vorstikestest, meest ja palsamiäädikast tekkinud karamellist kastet kätte.


Retsept:

500 g lambasooles toorvorstikesi
4 küünt küüslauku
2 punast sibulat
õli
3-5 sl palsamiäädikat (balsamico)
1tl mett
250 g kirsstomateid
peotäis värskeid basiilikulehti
pipart

Lõika võrstid üksteisest lahti ja aseta õlitatud ahjuvormi. Lõika punane sibul sektoriteks ja poolita/viiluta küüslauguküüned. Aseta sibulad ja küüslaugud vorstikeste vahele. Küpseta 175 kraadises ahjus 15 minutit. Lisa kirsstomatid, sättides nad vorstikeste vahele. Vala roog üle palsamiäädikast ja meest segatud kastmega. Küpseta veel ahjus umbes 20 minutit. Serveerimisel puista roale rebitud basiilikulehti ja värskelt jahvatatud musta pipart.


1 kommentaar:

  1. See on mul Nami-Namis üks populaarsemaid retsepte, aga jah, ma pole mett lisanud :)

    VastaKustuta