teisipäev, 8. juuni 2010

Kefta




Vürtsikad lihapallid ehk kefta on Lähis-Ida köögis väga levinud. Eri riikides on nimetus natuke erinev ja ka pallikestest on erinevaid variatsioone. Nt Kreekas (keftedes) lisatakse riivsaia ja punast veini, Türgis (köfte) on levinud, et lihapallid on piklikud vorstikesed vardas ehk kebabid.

Neid Lähis-Ida pallikesi tehakse tavaliselt hästi peeneks hakitud veise-või lambahakklihast, mis on segatud erinevate vürtside ja sibulaga. Mina sedakorda tegin kalkuni hakk-kintsulihast. Kalkuni liha sobis vürtsidega suurepäraselt, vürtsid täiendasid suurepäraselt kalkuni mahedat maitset ning pallid jäid mõnusalt mahlased, olid ju valmistatud kintsulihast.

Retsept:

450 g hakitud kalkuni kintsuliha
1 suurem sibul
1,5 tl vürtsisegu (vürtsköömneid, kaneeli, musta pipart, muskaatpähklit)
1 tl soola
hakitud peterselli
riivsaia

Haki sibul peeneks, sega hakk-kintsuliha maitseainetega ühtlaseks massiks. Veereta sõrmede vahel väikesed pallikesed. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 230 kraadises ahjus küpseks, umbes 10-15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar