neljapäev, 17. juuni 2010

Kookospiim



Arusaam, et kookospähkli õõnsuses leiduv vedelik ongi kookospiim, ei ole tegelikkuses õige. Kookospiim on hoopis viljalihast saadud tõmmis, kus vett ja kookose viljaliha võetakse võrdsetes kogustes. Kookospiim on äärmiselt universaalne toiduaine, võib ju teda põhimõtteliselt lisada ükskõik millise toidu juurde mõnusaks maitsenüansiks. Lisaks sisaldab viljaliha suurel hulgal organismile vajalikke A ja B-grupi vitamiine, küllastamata rasvhappeid, seedimist soodustavaid fermente ja on heaks energiaallikaks.

Retsept
2 dl kookoshelbeid
2 dl vett

Riivi kookspähkli viljaliha, kalla keev vesi riivitud kookoshelvestele ja lase 10 minutit seista. Töötle kannmikseris ühtlaseks, nõruta läbi puuvillase riidetüki või läbi kahekordse marli ja vääna riidesse/marlisse jäänud mass käte vahel täiesti kuivaks.


Hommikujook kookosega




kookospiim, maasikad, keefiir, suhkur

Kookospähkli avamine võib osutuda tõeliseks pähkliks. Kokandusportaalis Toidutare on sammhaaval näidatud, kuidas kookospähklit akutrelliga avada, kuid tegelikkuses ei ole asi sugugi nii keeruline. Kookosel on kolm pehmet väikest laigukest, justkui 2 silma ja suu, see suu ongi pehme laiguke, millesse tuleb mingi terava esemega auk sisse teha ja vedelik (kui teda seal on) välja valada, siis koksa nt lihahaamriga pähkli keskele ja ava. Vaevalt, et kuskil Malaisias kookospähkli avamiseks akutrelli just kasutatakse, aga meil arvati, et just trell on see kõige õigem;)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar