laupäev, 20. veebruar 2010

Sidrunikook beseega


Väga hea ja ilus kook, milles on kõik maitsenüansid paigas. Paras kogus hapukust ja magusust ning üdini mõnus küpsiseline põhi.

Põhi:
100 g võid
2,5 dl nisujahu
2 sl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl vett
Täidis:
Sidrunikreem ehk Lemon curd

Besee:
4 munavalget
1,5 dl suhkrut

Sega pehme või käsitsi ülejäänud ainetega. Vooderda 22-24 cm vorm tainaga. Vooderda ka vormi seina 2-3cm kõrguselt. Pane 15 minutiks külma tahenema. Torgi kahvliga augud ja küpseta 15minutit 200 kraadises ahjus.

Kata küpsenud põhi sidrunikreemiga. Õpetus on eelmises postituses. Besee valmistamiseks vahusta toasoojad munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Üks osa munavalge segust kanna sidrunikreemile spaatliga. Teine osa pane tordipritsi ja pritsi kaunistus.


Küpseta besee kihti 10 minutit 150 kraadises ahjus.





1 kommentaar:

  1. Sai tõesti väga hea ja järgmisel päeval tekkisid beseele ka kuldsed pisarad, eriti luks!

    VastaKustuta