kolmapäev, 17. veebruar 2010

Risoto kanaga

See on minu esimene risoto. Võtsin käsile esialgu võimalikult lihtsa ja klassikalise variandi. Retsepti tegin Jamie Oliveri risotto bianco järgi.


1 hakitud sibul
1 hakitud küüslauk
1 sellerivars
200 g Arborio riisi
1 pokaal valget kuiva veini
0,5 l köögiviljapuljongit
40 g riivitud parmesani
soola, pipart
1 sl oliivõli
300 g tükeldatud kana rinnaliha


Haki sibul ja küüslauk väikesteks tükikesteks, viiluta õhukesteks viiludeks sellerivars. Kuumuta nõrgal tulel sibulat, küüslauku ja sellerit umbes 10 minutit. Lisa kuumust ning prae riisi paar minutit, lisa vein ja hauta, kui vein on riisi sisse imbunud, siis alanda kuumust ning hakka lisama puljongit kulbi viisi. Iga kord lase puljongil riisi sisse imbuda. Kui puljongit jääb väheseks, siis võib lisada keevat vett. Riisi valmimiseni kulub ligikaudu 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Vahepeal prae teisel pannil soola ja pipraga maitsestatud kanaliha. Vahetult enne risoto valmimist lisa kanaliha ja parmesan, seega hoolega ning jäta kaheks minutiks kaane alla seisma. Serveeri kohe!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar