teisipäev, 23. veebruar 2010

Rukkileivatort vürtsikiluga


Eesti Vabariigi sünnipäevalauale tegin rukkileivatordi vürtsikiluga. Kuuldavasti on ka presidendi vastuvõtul vürtsikilu võileivad, vähemasti nii kuulutas hetk tagasi Paari saates M. Reikop. Soovisin teha midagi, mis oleks üdini eestimaine. Õige tunde tordi tegemiseks sain täna koolis EV auks korraldatud kontsertaktuselt. Pole ammu nii heal kontserdil käinud. Tõsiselt!
Kaunistus on inspireeritud rahvariietest;)
3x6 kandilist leivaviilu
Täidis:
175g vürtsikilu fileed
200 g tillimaitselist sulatatud juustu
300 g 20% hapukoort
2 keedetud muna
2 marineeritud kurki
sool, pipar

Kaunistamiseks:
5 kadakamarja
1/2 sibulat
8 keedetud munakollast
2 keedetud munavalget
tilli, käharpetersell


Immutamiseks:
marineeritud kurgivedelikku


Keeda munad. Sega hapukoor sulatatud juustuga, maitsesta soola ja pipraga. Haki segu hulka vürtsikilu fileed, keedetud munad ja marineeritud kurgid. Lõika leivaviiludelt ära koorik ning laota alusele 2x3 viilu. Immuta neid kurgivedelikuga. Määri peale 1/3 täidisest. Lao uus kiht 2x3 leivaviilu, immuta ninga määri peale 1/3 täidisest. Toimi nii ka kolmanda kihiga. Kaunistamiseks kasuta muna, tilli, käharpeterselli, sibularõngaid ja kadakamarju. Kata toidukilega või fooliumiga ja jäta külkappi maitsestuma. Tee tort valmis eelmisel õhtul. (Aitäh neile, kes olid nõus ülejäänud munavalged ära sööma;))




3 kommentaari:

  1. Tubli töö ja teretulemast blogijate ridadesse.

    VastaKustuta
  2. Väga tore, et keegi ka ilusaid soolaseid torte Nami-Nami isamaalisele tordivõistlusele saatis!

    VastaKustuta