Kolmapäev, 4. jaanuar 2012

Karamelline õunakook prantsuse stiilis





Õunakoogi hooaeg on jäänud küll seljataha, aga meil on veel keldris väga häid ja ilusaid oma aia õunu, mis ootavad söömist ja kasutust. Olin sügisel Eesti Ekspressi crème leheküljelt välja lõiganud Eva Palu õunakoogi retsepti, mille proovimiseni jõudsin alles nüüd. Sööjaskond kiitis selle õukese muretaina põhja peal oleva karamellise õunakoogi maitsvaks ja läheb kindlasti ka edaspidi kordamisele. Muutsin natuke algretsepti. Nimelt oli katte hulka pandud apelsini riivitud koort, mina aga panin Marks&Spencer`i apelsinimarmelaadi ja edevuse mõttes ka Prantsuse brändi võid.




Retsept:



Põhi:


100g võid


2,5 dl jahu


2 sl suhkrut


2 sl külma vett


tiba soola





Kate:


5-6 õuna


1 dl suhkrut


50 g võid


1,5 sl apelsinimarmelaadi või 0,5 apelsini riivitud koor


1 sl brändi võid



Näpi külmad võitükid jahu, suhkru ja soolaga puru taoliseks massiks. Lisa külm vesi ja sõtku ühtlaseks tainaks. Vormi lapikuks rõngaks ja pane külma ootele. Koori ja tükelda õunad. Sulata kastrulis suhkur, lisa apelsinimarmelaad, või, õunatükid ja soovi korral brändi võid. Kuumuta segu nii kaua kuni unatükid pehmenevad, kuid püsiksid koos. Rulli tainas 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi suuruseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud vormi sisse. Tõsta õunatükid põhjale ning mõni lusikatäis karamelli segu (ära üle ujuta). Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit (originaalis pakuti välja veel, et 175 kraadises ahjus küpsetada 15 minutit, aga minul seda tarvidust enam ei olnud)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar