pühapäev, 19. september 2010

Marineeritud- ja paneeritud kuuseriisikad

See, et tänavu on hea seene aasta ei ole vist uudiseks kellelegi. Sai isegi käidud metsas üle mitmete mitmete aastate ja korraliku saagiga tagasi tuldud. Korjasin ainult kuuseriisikaid, sest nad ei vaja kupatamist, on meeldiva maitsega, saab neid nii marineerida, paneerida kui ka või ja sibulaga praadida. Kõik korjatud seened leiavad kindlasti kasutust. Marineerimiseks on parimad need kõige kõige pisemad nn "nööbid", natuke suuremad kübarad on ideaalsed paneerimiseks ja suured seened lähevad hakitult pannile. Kõik variandid on väga head.

Marineeritud kuuseriisikad

1 kg puhastatud seentest saab 0,5l marineeritud seeni. 1kg seente kohta läheb vaja:

3dl vett
5 tera vürtsi
5 tera pipart
2 loorberilehte
2 sibulat
2 väiksemat porgandit
3/4 sl soola
1 sl suhkrut
2 sl äädikat

Puhastatud seened tuleb panna potti, lisada vesi ja ajada tasasel tulel keema. Tekkinud vaht tuleb ära riisuda. Lisada maitseained, viilutatud sibulad ja -porgandid. Äädikas lisada lõpus kui sibul ja porgand on peaaegu pehmeks keenud.


Paneeritud kuuseriisikad



Paneeritud kuuseriisikate jaoks läheb vaja:


muna
jahu
soola
pipart
kuuseriisikate kübaraid

Klopi muna lahti ja maitsesta soola ja pipraga. Seentelt eralda kübarad, maitsesta kübarad soolaga, kasta jahu ja siis lahtiklopitud muna sisse. Prae kuumas õlis mõlemalt poolt u 3 minutit.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar