teisipäev, 21. september 2010

Juustukook (Merevaigu)


Naturaalse sulatatud juustuga olen aastaid teinud kookidele/keeksidele glasuuri. Kokkama Ragnega blogist lugesin selle sama naturaalse sulatatud juustuga Merevaik tehtud juustukoogist. Proovisin järele ja tõdesin, et tõepoolest tegemist on väga maitsva koogiga.

Retsept:

Põhi:
75 g võid
1 muna
2 sl hapukoort
160 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola
suhkrut

Täidis:
400 g Merevaigu naturaalset sulatatud juustu
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 sl kartulitärklist
1 tl vanillisuhkrut
pisut sidrunimahla

Vahusta või vähese soola ja suhkruga, lisa muna, hapukoor ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Aseta tainas külma, hoia, kuni valmistad täidist. Täidise jaoks sega kõik koostisained ühlaseks massiks, lisades viimasena muna ja värskelt pressitud sidrunimahl.

Vooderda ümmarguse koogivormi (22-24cm) põhi ja paari sentimeetri ulatuses ka ääred taianga, vala peale täidis ning küpseta 175 kraadises ahjus 40-45 minutit kuni kook on pealt kuldne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar