laupäev, 11. september 2010

Marineeritud ahvenafileed

Tv3-s on eetris olnud juba mõnda aega saade "Kalamehejutud". Ma ei ole selle saate vaataja, aga seekord juhiti minu tähelepanu sellele, kuidas Vladislav Koržets seal ahvenaid käsitles/fileeris ja kuidas ta tegi väga maitsva marineeritud filee. Saade oli eetris 08.septembril ja tv3 online lehel näeb saatelõiku ka kordusena. Läbi juhuse oli meilgi ahvenad olemas ning tegime järgi. Tõesti, kalad said roogitud ja fileeritud väga väga lihtsalt ning fileed maitsesid lausa suurepäraselt. Nüüd ootan, millal kalameestel on aega kalale minna;)

Marinaadi tegu on suuresti improvisatoorne, järgnevalt panen kirja marinaadi koostisosad:

1 sibul
1-2 küüslaugu küünt
tilli
1/2 sidrunimahla
riivitud sidrunikoort
külmpressi oliivõli
meresoola
valget pipart
suhkrut

Haki sibul, till ja küüslauk, lisa sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ja õli. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Nirista kaanega karbi põhja marinaadi, lao kiht ahvenafileesid, nirista taas marinaadi jne. Pane karbile kaas peale ja lase seista vähemalt tund aega. Serveeri võisaial.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar