esmaspäev, 16. august 2010

Munavalge magustoit


Üks magus võimalus kasutada munavalgeid, mis kipuvad ikka aegajalt kogunema. Kui mingist toidust jäävad munavalged alles, siis panen need jääkuubiku vormiga sügavkülma, mille pealt katan toidukilega. Nii on mul teada, et 1 munavalge mahub viide jääkuubiku vormiauku ja võtan nii mitu kuubikut, kui palju mul munavalgeid parasjagu vaja läheb. Kuubikud sulavad üsna kiiresti toatemperatuuril, seda eriti praegu, kui toas on jätkuvalt 28 soojakraadi. Munavalge magustoit on Nigella Lawsoni "Unustatud magustoit" eeskujul valmistatud, mille retsept on kirjas tema raamatus "Nigella express. Hea kiire toit" See magustoit ei olegi niivõrd kiire, hoopis lihtne, isegi väga lihtne.

Retsept:
5 munavalget
1/4-1/2 tl soola
0,5 tl sidrunhapet
200 g suhkrut

Kate:
75 g toorjuustu
1 sl maapähklivõid
suhkrut maitse järgi

Kuumuta ahi 220 kraadini. Vahusta munavalged soolaga, kui hakkab moodustuma vaht, siis lisa suhkur. Vahusta munavalged tihedaks läikivaks vahuks. Määri pann võiga ja laota munavalge segu ühtlaselt pannile. Pane ahju, sulge uks ja lülita koheselt ahi välja. Jäta munavalgevaht 12 tunniks ahju, ära vahepeal ahjuust ava (siit ka nimetus, ahju unustatud magustoit). Kata munavalge magustoit toorjuustu ja maapähklivõi seguga ning puista hakitud pähkleid.

2 kommentaari:

  1. Täitsa põnev vahuline magustoit, selline soolane ja samas magus. Maitse sõltub ka suuresti kattes, mida peale teha. Meenutab Pavlovat, aga ei teki seda krõbedat koorikut.

    VastaKustuta