neljapäev, 26. august 2010

Meega röstitud müsliga õunakrõbedik


Siin seal on kuulda, et õunapuudel ei ole ühtegi õuna. Meil on. Ei saa öelda, et on õunauputus, kuid neid jagub nii söömiseks, moosiks, koogiks, kui ka õunakrõbedikuks. Õunakrõbedik, igavesti vahva nimetus lihtsale purukattega õunamagustoidule. Tegin seda krõbedikku Axa meega röstitud täisteramüsliga, millele on lisatud valge ja tumeda šokolaadi laastusid. Väga maitsev sai. Nimetan siinkohal koostisosad ja tegevuskäigu, kogused panin silma ja tunde järgi.

Retsept:
6 õuna
suhkrut
kaneeli
u 150 g Axa meega röstitud šokolaadimüslit
50 g võid
pärlsuhkrut kaunistamiseks


Koori ja viiluta õunad ning keeda suhkru ja kaneelga tasasel tulel pehmeks. Näpi müsli võiga purutaoliseks massiks. Pane 1/2 puru segust 4 väiksema vormi põhja, jaga õunad vormide vahel nig kata ülejäänud müslipuruga. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit, kuni krõbedik on pealt kuldpruun. Kaunista pärlsuhkruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar