laupäev, 10. detsember 2011

Keeks





Lisasin nii keeksi sisse kui ka peale jõhvika toormoosi säpsukesi, kuid olin liiga tagasihoidlik. Jõhvikas sobis keeksi sisse sedavõrd hästi, et oleks pidanud julgem olema.


Retsept:


185 g võid
200 g suhkrut
4 L muna (eralda kollased ja valged)
1/2 sidruni mahl ja riivitud koor
200 g jahu
Soovi korral jõhvikaid või muid meelepäraseid (sügavkülmutatud) marju

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munakollased. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja –mahl ning sõelu taina hulka jahu. (Kui kasutad marju, siis jäta 2 spl jahu alles ja sega see marjadega, et vältida marjade vajumist küpsedes keeksi alumisse ossa) Lisa ka marja-jahusegu. Lõpuks lisa kergelt segades tugevaks vahuks vahustatud munavalged.
Määri keeksivorm võiga, põhja ja otstesse aseta pikk riba küpsetuspaberit, siis on hiljem lihtsam keeksi vormist kätte saada. Vala tainas keeksivormi. küpseta 200 kraadi juures 45 min. Kontrolli küpsust puutikuga. Jahtunud keeksile raputa tuhksuhkrut või suhkrupärle.


Veel kuu aega tagasi ei oleks pidanud retsepti lisama sügavkülmutatud marju vaid vaarikaid oli võimalik korjata otse aiast. Imeline on see loodus!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar