reede, 29. juuli 2011

Valge šokolaadi tort






Seda valget šokolaadi torti või kooki, kuidas keegi tahab nimetada, on niivõrd kerge ja lihtne teha, et sellega saab küll igaüks hakkama. Parim selle koogi tegemise juures on see, et seda ei pea küpsetama, segad ained kokku ja paned külmikusse tarduma ja voilaa, ongi valmis. Retsept algselt pärit nami-nami kokandusportaalist. Suurimaks muudatuseks oli see, et kasutasin Kalevi toorjuustu maitsega valget šokolaadi vahvlitükikestega ja kuna kuhupiimapasta oli nö maitsetu, siis lisasin natuke suhkrut.




Need vahvlitükikesed on pildil ka kenasti näha. Serveerimisel kasutasin maasikaid, mis sobivad selle magusa koogi või tordi juurde küll super hästi.



Retsept:



Põhi:


200 g Digestive küpsiseid


75 g võid



Täidis:


400 g kohupiimapastat


200 g valget šokolaadi


2 dl 35% rõõska koort


3 sl suhkrut



Murenda küpsised ja sega sulatatud võiga. Saadud segu vajuta 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Sulata madalal kuumusel veevannil valge šokolaad, jälgi et vesi ei satuks sulatava šokolaadi hulka. Vahusta suhkruga rõõsk-koor. Sega kohupiimapasta hulka sulašokolaad ja vahustatud koor ning vala põhjale. Aseta paariks tunniks külmikusse tahenema.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar