pühapäev, 17. juuli 2011

Keedetud herned



Selle nädala alguses istudes sõpradega aias sõime herneid nii toorelt kui ka keedetult. Pooled meie seltskonnast ei olnud varem soolvees keedetud herneid söönud, mina ise sealhulgas. Ma ei mõtle konservherneid vaid ikka koos kaunadega keedetud nagu tavaliselt ube keedetakse. Maal ringi sõites nägin, et tänavu on palju hernepõlde, mida ma varematel aastatel ei ole märganud. See meenutas aega, mil vanaema loomadele vikki kasvatas ning me lapselapsed saime vikipõllus herneid nosimas käia......olid ajad.


Soolvees herneste keetmiseks ei olegi muud tarkust kui pane herned veega keema. Kui vesi on keema läinud, siis lisa sool ja keeda kuni herned on pehmed. Selleks kulus meil aega umbes 45 minutit, kui sedagi.





Meeleoluks üks pilt siilist, kes Tallinnas igal õhtul kell 20.00 tuleb õhtusööki nõutama;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar