neljapäev, 10. veebruar 2011

Pohla-martsipani struudel

Möödunud nädalavahetusel käisin poistega kohvikus „Blogi“, see oli kahepäevane projekt, mille jaoks tehti ka kohvikupidajatest tutvustavad videod. (Vahemärkus: olime ühed esimesed külastajad ja tänu sellele ei pidanud me pikkade nägudega tühje lette vaatama, aga ma ei imesta sugugi, kuidas on võimalik, et ühe tunniga müüakse 200 kooki ära. Selgelt oli näha trendi, et kes juba kohapeal kooke maitses, siis ostis ta neid ka kaasa.) Üheks kohvikupidajaks oli blogi "Ise tehtud. Hästi tehtud" perenaine ja videos ta tutvustas oma suurepärast avastust - kirsi-martsipani täidisega struudlit. Olgugi, et olime tol päeval lõunatanud hea ja paremaga, tegin seda sama struudlit ka õhtul kodus. Kirsid asendasin verivorstide tarbeks tehtud pohlamoosiga. Tegin poest ostetud pärmi-lehttainaga, 500 grammisest pakist jäi tainast natuke üle, seega tegin sama täidisega ka mõned rullid.

Retsept:
500 g pärmi-lehttainast
150 g martsipani (mandli)
100 g toasooja võid
0,5 dl suhkrut
2 muna
1 munakollane
2 sl jahu
4 sl pohlamoosi (kodune)
Tuhksuhkrut

Riivi külmkapikülm martsipan jämeda riiviga ja sega toasooja võiga. Lisa suhkur, jahu, lahtiklopitud munad ja kõige lõpus pohlamoos. Pane täidis 20 minutiks külmkappi. Sulanud pärmi-lehttainas rulli suuremaks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane täidis ühele poolele, jättes äärtest 2 cm vaba ruumi. Pintselda ääred munakollasega ning tõsta tühjaks jäänud tainapool täidisega poolele. Suru servad kokku. Määri ka pealt munakollasega ning torka kahvliga mõned täkked pealmise tainakihi sisse. Küpseta 200 kraadises ajus 15 minutit. Alanda temperatuuri 180 kraadini ning küpseta veel 30-40 minutit, vajadusel kata pealt fooliumiga. (Mina katsin 15 minuti küpsetamise järel fooliumiga). Küpsust kontrolli tiku meetodil, kui täiis ei jää puutiku külge, siis on struudel valmis. Jahuta ja puista üle tuhksuhkruga. Parim on lõigata ja süüa jahtunult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar