kolmapäev, 29. detsember 2010

Käsitöökommid

Šokolaadis ploomid konjaki ja metsapähkliga

Aasta lõpus võetakse ikka aeg maha ja saadakse kokku oma lähedastega või võõrustatakse külalisi. Külakostiks või peolauale panekuks sobivad ideaalselt käsitöökommid. Käies Tallinnas Pärnu mnt-l Kalevi kommipoes (Karamelle), kus oli lett täis kuivatatud puuvilju šokolaadis, tekkis kindel plaan neid ise teha. Panin kuivatatud ploomid ööpäevaks Hennesy konjakisse. Sulatasin vesivannil Kalevi tumedat apelsiniga šokolaadi. Kodus leidus ka metsapähkleid. Pikkisin pähklid ploomidesse ja kastsin sulatatud šokolaadi sisse, tõstsin küpsetuspaberile tahenema ja olidki valmis. Kõik on lihtsamast lihtsam, ainult šokolaadi sulatamisel tuleb arvestada, et kakaovõi ei taha kuumemat temperatuuri, kui 40ºC, sest muidu kaotab ta oma väärtuslikkuse ja väga kõrge temperatuuri juures läheb tekstuurilt venivaks paksuks massiks. Oluline on ka, et vesivannil tegutsedes ei satuks vett šokolaadi sisse, sest see rikub samuti kogu kommiteo.

Retsept:
u 20 kuivatatud ploomi
100 g kvaliteetset tumedat šokolaadi
3 sl konjakit
u 20 metsapähklit või mandlit

Kodus valmistatud Raffaellod


Samuti sai tehtud ka nö Raffaellosid, seekord retsepti järgi, mis asub siin. Kõik, kes sõid, kiitsid väga. Teen selle retsepti järgi teinekordki.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar