laupäev, 30. oktoober 2010

Halloweeni kummitused/küpsised


31. oktoobril on halloween, et uueks veerandiks ilusti välja puhata, peavad lapsed halloween`i pidu juba täna. Tänaseks ürituseks sai tehtud kummituse kujuga küpsiseid. Küpsised on tehtud jalajälje (piparkoogi)vormiga, kui jalajälg ümber pöörata, tekib kummituse pea ja ürp. Küpsised said glasuuritud ja silmad pähe mustaks värvitud martsipaniga.
Ka beseest saab teha toredaid beseekummitusi, mille retsepti leiab nami-namist ning mille tegemisest on kirjutanud ka Koopatibi oma blogis.

Retsept:
200 g võid
180 g suhkrut
1 L muna
7 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola

Glasuur:
1 munavalge
160 g tuhksuhkrut
1 sl värskelt pressitud sidrunimahla

Silmad:
6 söetabletti
25 g martsipani

Taina valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga u 3 minutit, lisa muna ning jätka vahustamist. Viimasena lisa kokku segatud kuivained. Sega tainas ühtlaseks tainapalliks ning aseta toidukile sisse mähitult 1-2 tunniks külmkappi. Rulli läbi toidukile tainas õhukeseks ning lõika vormiga kummitused. Kummitused aseta eelsoojendatud 180 kraadisesse ahju 10 minutiks. Kuldseks küpsenud küpsised/kummitused jäta jahtuma. Samal ajal valmista glasuur. Vahusta munavalget suhkruga 3 minutit, lisa sidrunimahl ja vahusta veel 2 minutit. Kata glasuuriga jahtunud küpsised, kaunista mustaks värvitud martsipanist „silmadega“ ja lase glasuuril taheneda. Uhmerda või kraabi noaga söetabletid peeneks puruks ja mudi martsipani sisse. (NB! Söetablett ei jäta kõrvalmaitset).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar