laupäev, 23. oktoober 2010

Avokaado-suitsulõhekreemiga leivad


Ma ei saa väita, et armastan suitsulõhet või -forelli leivaga süüa, pigem ikka mõne hea saia või ciabataga, aga avokaado justkui nõuab just leiba. Kui kõik need väga head komponendid: avokaado, kuumsuitsulõhe, must leib, toorjuust kokku panna, saabki ühe ideaalse hommikusöögi või kiire vahepala. Avokaado peab olema küps, seega soovitan kodus lasta paar päeva lõunapoolsel aknalaual järelküpseda.

Retsept:
1 küps avokaado
150g kuumsuitsulõhet või -forelli
100g maitsestamata toorjuustu
värskelt pressitud sidrunimahla
viilutatud musta leiba

Haki avokaado kahvliga pudrutaoliseks massiks, sega kohe sidrunimahlaga, et avokaado ei muudaks värvi. Lisa hakitud lõhe ja toorjuust ning sega läbi. Määri segu leivaviilule ja lase heal maitsta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar