Teadagi, et kartulivormiroog nõuab head kartulit. Kui maalt toodud varud otsa saavad, siis olen olnud hädas, et leida poest kartul, mis ei oleks külmavõetud ega vesine. Ma ei tea, kas ma ei ole märganud (ma just igapäevaselt ei käi kartulit ostmas) või ei ole varem müüdud punasekoorelist kartulit "Laura". See "Laura" on üks väärt leid:) Ilusa rõõmsavärvilise koorega, kuldkollase sisuga ja tõeliselt hea maitsega.
Janssoni kiusatuse kohta on Nami-nami kokandusportaalis kirjutatud järgmist, et see on üks tuntumaid rootsi rahvusroogi - Janssons Frestelse. See kreemjas vormiroog on väidetavalt saanud nime rootsi ooperilaulja Pelle Janzoni järgi.
Retsept:
8-10 kartulit
150 g anšooviseid õlis
2 sibulat
2 sl võid
2 dl 10% rõõska koort
1 dl riivitud juustu
soola, pipart
Haki sibul ja kuumuta võis, kuni sibul on klaasjas. Kooritud kartulid lõika pulkadeks, pese ja kuivata köögipaberil. Määri ahjuvorm võiga ja lao kartulikiht, sinna peale sibulakiht ja anšoovised. Vala ka anšooviste juures olev õli. Lao jälle kartulid, maitsesta soola ja pipraga. Vala üle koorega. Küpseta u 1 h 175 kraadises ahjus. Enne valmimist laota peale riivitud juust.
Milliseid anšooviseid Sa kasutasid? Ma lugesin poes mitmete silte ja lõpuks võtsin need Kipperi anšoovised - tundusid kõige magusamad (=õigemad) olevat!
VastaKustutaEi mäleta, ostsin Kristiine Prismast ja seal ainult üks sort oligi.
VastaKustutaSeekord ei olnud Kipperi anšoovis, käisin samas poes uudistamas, nüüd oli seal 4 sorti, proovisin Kipperi oma ära, oli küll hea jah:)
VastaKustuta