esmaspäev, 9. august 2010

Tsukiinikook


Suvikõrvitsate "uputuse" ajal on iga hea retsept ilmselt kulla hinnaga. Mina ise ei ole suvikõrvitsaid kasvatanud, aga näen ja kuulen, kuidas pakkumine ületab nõudluse. Minuni jõudsid tsukiinid ja kabatšokid Eesti-sisese kaugbussiliiniga. Vot nii meeleheitel on need kasvatajad. See keeks või kook, kuidas keegi tahab nimetada, on algselt pärit Gina De Palma raamatust "Dolce Italiano" ja kannab nimetust Zucchini Olive Oil Cake, mida on kajastanud oma blogis ka David Lebovitz. Tegemise käigus mugandasin retsepti natuke, vähendades õli, pähklite ja suhkru kogust ning muutsin ka glasuuri.

Retsept:
75 g hakitud pähkleid (originaalis 135 g)
280 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
1 tl meresoola
2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud ingveri
1,5 tl riivitud muskaatpähklit
3 M-suuruses toasooja muna (originaalis L-suuruses)
250 g suhkrut (originaalis 350 g)
200 ml oliiviõli (originaalis 250 ml)
2 tl vaniljesuhkrut
300 g riivitud tsukiinit
Sega jahu pähklite, küpsetuspulbri, sooda, soola, kaneeli, ingveri ja muskaatpähkliga. Vahusta toasoojad munad suhkruga, lisa õli ja sega ühtlseks tainaks, lisa kuivained taina hulka ja sega taas ühtlseks tainaks. Lõpus sega tainasse tsukiini. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse keeksivormi (kui teed väksemas, siis pikenda küpsetusaega). Küpseta 180-kraadises eelsoojendatud ahjus 30-40 minutit. Lase jahtuda, kata glasuuriga

glasuur:
30 g võid
50 g naturaalset Merevaikku
u 75 g tuhksuhkrut

Glasuurained sulata ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades paar minutit. Vala glasuur jahtunud koogile peale.


2 kommentaari:

  1. Seda peab proovima.
    Sul tore blogi,kui sobib siis lisaksin oma listile,sest katsetamist siit juba leiab

    VastaKustuta