pühapäev, 15. august 2010

Mundris kabatšokiviilud


Mõned postitused tagasi kirjutasin tsukiinikoogist, mis on üheks meeldivaks võimaluseks suvikõrvitsate kasutamiseks. Selles postituses soolane retsept kabatšokist - mundris kabatšokiviilud. Sobivad iseseisva roana vahepalaks või erinevate kartulitoitude juurde.

Retsept:
1 suurem kabatšok
soola, pipart
2 dl jahu
3 muna
1 dl piima
1 sl sinepit
praadimiseks õli

Viiluta pestud kabatšok ja keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Tõsta viilud nõrguma, vajadusel koori ja raputa igale viilule soola. (Kui on noor kabatšok, siis ei pea koorima). Taina jaoks sega jahu, sool, pipar lahtiklopitud munakollase ja piimaga, lisa sinepit. Viimasena sega vahusatud munavalge. Kasta kabatšokiviilud tainasse ja prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar