Eelmise aasta suvel alguse saanud aiakunstifestivalil Tallinna Tornide väljaku pargis nägin, kui hästi sobivad peedid lilleaeda. Külvasin ka ise sel aastal oma lilleaeda mõned peedid. Aianurgal on nüüd hoopis teine ilme ja lisaväärtusena on punapeet kohe omast käest võtta. Need esimesed peedid on nii mahlakad ja magusad ning lõikepinnalt ilusad siiruviirulised. Retsept pärineb nami-nami kokandusportaali lehelt.
Retsept:
2-3 väiksemat peeti
värsket tüümiani
Rösti pestud peedid fooliumisse mähitult 200 kraadises ahjus pehmeks. (Minul olid väiksemad peedid ja selleks kulus umbes 30 minutit). Lase jahtuda, eemalda koor ja lõika viiludeks. Rulli lehttainas lahti, lõika ruutudeks ja vajuta iga ruudu keskele ümmargune rõngas (ära vajuta põhjani). Ringi keskele aseta peediviil, siis sinihallitusjuustuviil ja kõige peale tüümiani oksake. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni taianas on kenasti kerkinud ja on saanud ilusa kuldse värvuse.
Lillefestival Tallinnas 2009
Need on niiiiiiii head pirukad :P
VastaKustuta